MULTI MUSIK FESTIVAL region sjæland


 


Multi Musik Festival

 

 

 

Projektbeskrivelse:

 

Multimusikfestival-begrebet har eksisteret i mange år. I 70erne var der en forening, der arrangerede multimusikfestival hvert år og en ny by var vært. Musikere fra heleverden var inviterede og der blev spillet og jammet på kryds og tværs I de dage festivalen varede og det betød dannelsen af nye grupper/konstellationer på tværs af genrer og lande.

En MULTI MUSIK FESTIVAL er således den ideelle ramme for en Musik Festival for denne region.

At skabe et netværk på tværs af de større byer og tilhørende mindre spillesteder og kulturhuse vil være en gevinst for hele regionen.

I større byer som Slagelse, Ringsted, Vordingborg, Næstved, Nykøbing ligger der alle steder kulturcentre/spillesteder, og omkring disse regionale kulturcentre findes der et mangfoldigt kulturliv og ligeså i mindre forsamlingshuse og små spillesteder.

En Multi Musik Festival vil kunne skabe et dynamisk og rigt tilbud til alle disse kulturhuse. Spillestederne og kulturhuse vil samtidig opnå en betydelig synlighed på tværs af regionen, da man vil gå sammen om en markedsføring.

Det vil på sigt kunne skabe en øget kultur trafik på tværs af de større byer, og kunne vise turister en side af en landsdel, de ikke kender.

Ensembler, bands, solister med videre vil blive i regionen i hele Festivalperioden, og spille op til tre koncerter om dagen, derved opnår musikerne en betydelig fordel, og kulturhuse, spillesteder vil drage den fordel, at de sparer lidt på udgifter til honorarer, markedsføring, transport mm.

Sådan fungerer Copenhagen Jazzfestival, det har vist sig som en forbilledlig model, som er vokset gennem de sidste 30 år.

 

Et eksempel på et orkesters dag: En skolekoncert i Fensmark (formiddag), en eftermiddagskoncert i Rejseladen i Glumsø, en aftenkoncert Kultur Arkaden i Vordingborg/eller STARS i Vordingborg.

Et spillested kan have en børnekoncert, en klassisk koncert og en Sing and Song writer samme dag

 

Festivalen vil have sin afslutning i 2012 på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter, med en hel række koncerter fra alle genre I muligelokaler og evt udendørs. Det vil fremstå som et SPOT arrangement. Det vil sikre, at musikere møder hinanden på tværs af genre skel.

Derved kan vi medvirke til, at der opstår det til alle tider ønskede, at skel nedbrydes og nye konstellationer opstår genre imellem.

En MultiMusikFestival kan endvidere inddrage andre kunstformer såsom eventyrfortællinger, Spoken Words, dans i mange former.

En MultiMusikFestival vil brande regionen på en stærk og progressiv måde.

 

Der vil blive uddelt en kulturpris under Multi Musik Festivalen til en person, som har ydet en ekstraordinær indsats for kulturlivet i regionen.  Spar Nord er Sponsor.

Kähler har sponsoreret en krukke til rådighed til Prismodtageren. Og prismodtageren vil få en midag for to på Restaurant ved Mia Søndergaard Freja i Næstved. 

 

Der vil hvert år udvælges et tema.

2012 vil have et musikhistorisk tema.

Der vil blive udvalgt en række lokale historiske, kompositioner og sange, som vil blive inddraget og fortolket af de involverede kunstnere.

Det er besluttet, at der vil blive et specielt tilbud til gymnasieelever i hele regionen. 

Ved køb af armbånd er der adgang til alle ikke stjernekoncerter.


Catering: Der er taget kontakt til en række unge kokke og kokkeelever som vil indtage køkkener i hele festival perioden, der vil blive fokus på lokale råvare og mad af historisk karakter, såsom gamle kornsorter, lokale afgrøder osv.     

Endvidere vil der være rabat på de spisesteder der indgår samarbejde med MultiMusikFestivalen.

 

 

 

Indkvartering: Alle deltager vil blive indkvarteret i kursuscentret Smålandshavet.

At indkvartere alle det samme sted, vil vi opnå et overordnet mål med genrer; skel og fordomme mellem genre vil blive nedbrudt.

Og musikere vil mødes på en naturlig og ny  måde, og nye konstellationer vil naturligt opnås. Under en Multi Musik Festival vil der være rig lejlighed til afprøve om kemien passer, ved at man netop arrangerer “at sidde ind” med de forskellige ensembler.

 http://www.smålandshavet.dk/

Arbejdsgruppen bag Multi Musik Festivallen.

Thomas Agergaard, Jan Olsen, John Lauritsen, John Nørbjerg, Hans Barfod, Bent Kværdrup, Maria Frej, Jens Lyhne. Andreas Lindstell: STARS. Henrik Christiansen: Vordingborg Musikskole/Kultur Arkaden.

 

Samarbejdspartnere byer i projektet

VORDINGBORG

STARS i Vordingborg

KulturArkaden i Vordingborg

Maribo

Fuglsang på Lolland

Fensmark

Tangogruppen Fensmark

Folkecaféen

Folkemusikhuset Fensmark

Glumsø

Rejseladen i Glumsø

Glumsø Bio

Næstved

Grønnegade Kaserne Kulturcenter

JazzGrooves i Næstved

Næstved Bibliotekerne

Næstved Musik- og kulturskole

Næstved Ungdomsskole

Bjørgs Højskole

Fuglebjerg

Kulturladen i Fuglebjerg

Tappenøje

Kornmagasinet i Tappernøje

Præstø

Musik over Præstø Fjord 

Photo by: Torben Ulrik Nissen