agergaard-header1.jpg

Eventyrlige Aftner

Eventyrlige Aftner

Eventyrlige Aftner er et dynamisk forløb af foredrag og koncert.

Eventyrlige Aftner er en serie foredrag kombineret med levende musik udført af professionelle musikere.

 

Den pågældende aftens forløb aftales inden med de optrædende.

Kombinationen levende musik og et foredrag, giver publikum og foredragsholder mulighed for at hvile øre og hoved, så nye spørgsmål fra publikum kan indfinde sig.

Samtidig trækker koncerten og foredraget på forskellige grupperinger i samfundet.

Jeg mødes altid af et publikum som har følt sig underholdt på en ny og overraskende måde.

Siden efteråret 2012 har vi gennemført 10 Eventyrlige Aftner på JB10 i Næstved. JB10 køre under Næstved Ungdomsskole. Vores gæster har været

Niels Peter Flint: Det gælder din by om 20 år

Rune T Kidde: Ægte Æventyr

John Andersen: Eventyre

Torben Ulrik Nissen: Natur Fotograf (amazonas)

Søren Kragh Jacobsen: Film Instruktør

Flemming Quist Møller: Multikunstner

Knud Romer: Forfatter

Kresten Osgood: Trommeslager mmm

Katrine Gislinge: Koncert Pianist

Camilla Plum: Kogekone og Økologisk frontløber

Rasmus Bregnhøi: Tegner

Uffe Gråe Jørgensen: Astrofysiker

Forår 2016 

Louise Hindsgavl: Kunstner

Olga Bastian: Artdirector 

 

 Uffe Gråe Jørgensen: Astrofysiker

”10 milliarder beboelige planeter – hvor er beboerne?” 

abstract: ” Alene i vores egen Mælkevej er der 10 milliarder planeter der tilsyneladende minder om Jorden. Hvorfor vrimler det så ikke med besøgende rumvæsner? Er der noget som er helt specielt i vores eget solsystem, og i så fald hvad er det? Om få år vil vi selv rejse til andre planeter; er vi virkelig den første civilisation til at kolonisere rummet? Mælkevejens supercivilisation? Eller bliver civilisationerne altid udslettet – af sig selv eller af naturkatastrofer -- inden de når at rejse nogen steder? Om 10 år vil den første kæmpe-kikkert stå færdig som vil kunne se om der er levende væsener på planeter omkring andre stjerner. Vil vi, som nogle forskere tror, finde ud af at universet er næsten ubeboeligt og vi lever et af de eneste steder man kan leve, eller vil vi tværtimod finde ud af at vi har misforstået det hele; at tiden ikke eksisterer, livet er noget helt andet end vi forestiller os, og verden slet ikke er lavet af det vi tror den er lavet af?”

Rune T Kidde

Rune kan fortælle den ene forunderlige historie efter den anden.  Rune har sit helt eget univers der vender op og ned på vores syn på verdens gang.
Rune er ledsaget af

Peter Ole Jørgensen/ Jakob Munck/Thomas Agergaard

Peter Ole Jørgensen er en af Europas absolut originaleste trommeslager. Peter Ole Jørgensen univers er bemærket internationalt. Peter Ole Jørgensen har udstillet flere gange på Museet for Samtids Kunst i Roskilde. Peter Ole Jørgensen kan spille så fint at englene synger, han kan koge som en Elvin Jones! og spiller fast med nogle af verdens bedste Avantgarde musikere.

Jacob Munck: Tuba. Jacob spiller fast i DR Big Band men ture med Balkanmusiker, Nulle Nykjær og et utal af de bedste danske og europæiske musikere.

Thomas Agergaard: Saxofoner og konfirence.

John Andersen

John Andersen: Polarforsker, arkitekt og forfatter: John Andersen har gennem 40 år rejst til de fjerneste egne, besteget  bjerge, foretaget arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger, samt foretaget kajakture overalt langs Grønland og Canadas kyster. John er en fantastisk formidler som fortæller og kan tryllebinde publikum med historier fra den virkelighed man ellers kun møder i bøger og på film. John var desuden formand for  eventyrenes klub fra 1997 til 2001. John Andersen er ledsaget af

Martin Andersen: Trommer, Nils Davidsen: Bas. Thomas Agergaard: Saxofon og Vært.

 

Torben Ulrik Nissen

Torben Ulrik Nissen har udstillet internationalt  og er en international berømmet fotograf. Torben Ulrik Nissen har deltaget i enestående ekspeditioner  Amazonas og har været dybere inde en nogle andre, Denne aften vil man komme til at se fotos i absolut verdensklasse.
Torben Ulrik Nissen er foråret 2012 rejst til Kenya, for at deltage i et kunst udvekslings projekt med kunstnere fra verdens største slumkvarter, kaldet STEDET SOM IKKE FINDES. Torben Ulrik Nissen er ledsaget af

Thomas Fonnesbæk/Benjamin Barfod/Thomas Agergaard

Bassisten Thomas Fonnesbæk  er et af de største talenter inde for bassen vi har herhjemme, allerede fast hos Lars Jansson, Thomas Clausen mm. Benjamin Barfod har på rekord tid gjort sig bemærket som en enestående musikalsk begavelse, hans eminente spil på det forholdsvis nye instrument HANG har gjort ham internationalt bemærket. Thomas Agergaard: Saxofoner, Fl mm.

Kresten Osgood 

Kresten Osgood bragede igennem da han forlod Rytmisk Konservatorium i starten af
2000. Han var medstifter af musik kolektivet ILK.
Han er en af Danmarks mest aktive trommeslager på den nationale scene samt
internationale scene. Med turneer over det meste af verden.
Kresten Osgood er også kent fra DR børn tv hvor han som en helt igennem uortodoks
vært guider børn til at spille på instrumenter de aldrig har spille på før, med
forbløffende resultat. Kresten har sammen med hans fætter pianisten Søren Kjærgaard desuden udviklet sit eget rab sprog IKSCHELTASCHEL
Kresten er super til en velpalceret peptalk, en trommeslager som danmark ikke har
set sin lige med i mange mange år, på en gang yderst følsomt men også ekstrem
dynamisk og et helt igennem svingende beat.
Han kan være provokerende på wake up måden så alle kan være med, og se ideen!

Knud Romer

Knud Romer er forfatter, debattør og prisvindende reklamemand. Han blev kendt for sin roman, "Den som blinker er bange for døden", der modtog De gyldne laurbær og udkom på 12 sprog. Sidste år kom den Robertnominerede dokumentarfilm "Et blad falder til himlen", og han har i dag sit eget radioprogram, RomerRiget på Radio24syv, og optræder som fast kommentator på TV2, Kulturen på News.

 

Den Som Blinker er bange for døden. Knud Romer modtog de De Gyldne Laurbær og

Weekendavisens litteraturpris

Knud Romer har siden været en skarp kommentator, debattør, samt skrevet tekster til førende komponister som Bent Sørensen.

Koncerten denne aften er med Vokal og Elektronik Duoen LIFT og Thomas Agergaard

LIFT er Randi Pontoppidan: Sang og Elektronik. Sissel Vera Pettersen med sang og Elektronik.
Randi Pontoppidan turnere verden rundt med Theater Of Voices, Sissel Vera Pettersen er også internationalt brugt solist. LIFT er elegant virtuost brug af elektronik og stemme.
Thomas Agergaard: Saxofoner, Fl mm.

 


 

EventyrligeAftenerKap12Foto Torben Ulrik Nissen