29. marts 2020 kl 15.oo Grønnegades Kaserne Næstved

Foredrag og koncert af aflyst Pga. Corona krisen. Der kommer en ny dato snart.

Foredrag med Uffe Gråe Jørgensen

Koncert med det Bulgarske Kvindekor Usmifka

Musiker line up: Thomas Agergaard: Saxofoner. Simon Toldam: Keys. Randi Pontoppidan: Vokal og Elektronik. Joel Illerhag: The Swedise Harpbass: Peter Bruun: Drums

HUMAN DREAMS: VISIONS OF THE UNIVERSE

et koncertprojekt om Jordens og livets nutid og fremtid

HUMAN DREAMS: VISIONS OF THE UNIVERSE

Mennesket har altid været forundret og betaget af himmelhvælvet. En stjerneklar nattehimmel kan få det til at svimle, mens vi drages mod universets dybder og tankerne ledes hid og did. Vi har tegnet og digtet, regnet og målt os frem på vejen mod den virkelighed vi kender til i dag. Og stadig sætter vi nye mål, der trodser enhver fornuft. Vi skaber maskiner, satelitter og raketter, som skal føre os til Månen og Mars. Og vi afsøger fjerne solsystemer for planeter, hvor liv måske kan trives. 

Imens diskuterer vi, hvordan vi skal redde Jorden fra os selv. For Jorden er som skabt til liv. Et stærkt magnetfelt beskytter mod solvindens partikelstråling, og en tæt atmosfære holder på varmen. Her findes Solsystemets mest varierede landskaber med frodige skove, glohede ørkener, snedækkede bjergkæder og oceaner af flydende vand. Alt liv på Jorden – planter, insekter, dyr og fisk – er med til at skabe det økosystem, som også vi er en del af. 

Men klimaforandringerne er en realitet, og vi i påvirker selv den balance, som er en forudsætning for vores eksistens og overlevelse.  Som fantastiske rumvæsner gør vi vores tanker til virkelighed, og spiller hovedrollen i den fremtid, der tegner sig for vores planet. Vi har derfor hver især både mulighed og ansvar for med vores tanker, drømme og handlinger at bidrage til at bevare vores hjem i Solsystemet.

Vi skal hellere passe på Jorden end lede efter et andet sted at tage hen.

LARS A. BUCHHAVE, PROFESSOR PÅ DTU SPACE.

Bagside:

Deltagere

Sponsorer

Kontaktoplysninger/booking